První dny ve Spojených státech

Hned ráno po příjezdu jsem jel vrátit mou Kiu za $198 na den. Před tím jsem se ale musel stavit dotankovat plnou nádrž. Z toho vznikla vtipná situace, protože jsem nevěděl, jak na to. Nejdřív jsem šel dovnitř předplatit si $15, což je první odlišnost oproti tankování u nás. O tom jsem ale věděl. Pak jsem se ale vrátil ke stojanu, kde byla jen jedna pistole, a to navíc černá. Díval jsem se kolem a na všech stojanech byla jen jedná černá pistole. To tady mají jen diesel? Na pomoc mi přispěchala paní prodavačka. Vysvětlila mi, že na stojanu jsou tlačítka, kde si vyberu, co chci, aby hadicí teklo. Byly tam tři druhy benzínu. Zeptala se mě, na jaký druh benzínu moje auto jezdí. Vím já? Společně jsme tipli ten nejběžnější a bylo naštěstí správně.

První den v práci

Live free or die. New Hampshire

Místo té nové vyvoněné Optimy mi můj šéf přivezl už řádně zajetou Mazdu MPV, která už má takovou tu správnou zrzavou patinu okolo prahů. Další ráno jsem nastartoval svou Mazdu a vyrazil směr Matty B’s Mountainside Cafe, kde budu celé léto zarábat cash. Na místě jsem byl raději o něco dřív. Po chvíli čekání dorazil Matt ve svém Subaru. Mimochodem Subaru tady jezdí hrozně moc. Kdo nemá Ford, GMC nebo Dodge, tak má Subaru. S Mattem jsme se pozdravili a hned mi začal vysvětlovat every morning process. Tolik instrukcí až mě z toho šla hlava kolem. Rozumíte, to máte rozsvítit světla, zapnout odsávání, pizza pec nastavit na 450 F°, sporák na °350 F°, dát ohřívat jídlo z předchozího dne, připravit ingredience na pizzu, zkontrolovat myčku… no prostě je toho moc a myslím, že si ani nepamatuji všechno.

Nejzajimavější částí dne bylo když mě Matt učil dělat pizzu. Myslím tu část, kdy se z hroudy těsta stane kruh. Na pohled to vypadá fakt složitě, jak se točí s těstem ve vzduchu, ale pár krát jsem si to zkusil a už jsem schopen něco jako kruh udělat. Ne tak rychle a ne tak dokonalý, ale prý se s časem zlepším. Doma pak budu moct zamachrovat :-).

Kuchnyně v Matty B’s

Zbytek dne jsem strávil strkáním špinávého nádobí do myčky, což je trochu špinavá práce, ale nemyslete si, myčka to je pro takovou velkou kuchyň záchrana. Navíc je to mnohem zábavnější než u domácího dřezu. Tato myčka totiž udělá ze špinávého nádobí čisté běhěm tří minut.

Během přestávky, kdy jsme s Mattem stáli u zadního vchodu jsme potkali majitele gun shopu, o kterém jsem psal minule. Matt ho hned zastavil a začali se bavit o pistoli pro mě. Prý mu zrovna přišly nějaké fajnové modely od Ruger, ale doporučume mi toho Glocka model 19 za $450. Tak nevím, jaký je to nápad. Co si to tom myslíte vy? Napište mi do komentářů.

6 Comments

  1. Matěj Muckstein

    Ahoj, super forma. Moc mě to baví :). Glocka určitě ber a ať se daří! 🙂

    1. Vitek
      Vitek

      Díky. Sleduj mě dál. S Glockem budu informovat 😉

  2. Lucie

    „Už jsem schopen něco jako kruh udělat. Ne tak rychle a ne tak dokonalý, ale prý se s časem zlepším. Doma pak budu moct zamachrovat :-).“ … Tahle část je nejlepší <3 Minimálně na ni nejvíc zamakej! 😀

    1. Vitek
      Vitek

      Budu se snažit. Zatím mě k tomu ale pustili jen jednou 🙂

  3. Stoki

    Glock je dobrá volba, snad jedny z nejspolehlivějších pistolí. Hodně jdou vidět na střelnicích. Dobré jsou ještě pistole Walther 🙂
    Už se těším na pizzu v Brně

    1. Vitek
      Vitek

      Jj, ale překvapilo mě, že se vyrábějí tady v USA. Přitom to je rakouská firma.
      Pizza bude 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *